>

Slideshow design

Jag är inte riktigt klar men la upp den ändå ;)

Har hålt på med slideshow's bilderna typ hela dag. Dem ville inte funka. Men nu är det klart! ska lägga till en bild i menyn också. Hoppas ni gillar den Puss!

Drops

Canon EOS 20D - 16-33 mm (blogg.se' gjorde bilderna suddiga)

Vacker dag!
Shit vilket bra ljus på sista bilden. Tyvärr lite suddig när jg laddade upp den. Vad tycker ni om bilderna? Puss

Regn väder

Canon EOS 20D - 16+33 mm

Nu får det dåliga vädret ta slut!

Gjorde inget speciellt igår mer än att jag hade träning och var med Emelie. Vill ni att jag ska ha "dagens blogg"? skriv gärna en kommentar.
Glöm inte att anmäla er hos ziingogirls, dem har dagens blogg!

27/3

Canon EOS 20D
Vår väder & vår tecken!

Riktigt mysigt med vår. Bättre än vintern. Men längtar till sommaren. Mys!

Black'n white

Har inte hänt mycket idag förutom att det var träning, började tre nya tjejer i gruppen. Nova såv över hos mig på fredag och vi bara chillade. Hjälpte henne med sin blogg och så.
Tipsa gärna mig och min blogg till blogg.se's redaktör. Så kanske jag kommer med på deras startsida, shit vad glad man skulle bli. Gör det HÄÄÄÄR. Puss

Sommarens bästa


Vill ha allt!

Shit vad snyggt! Någon som håller med?. Skriv klädesplagget tillsammans med siffran i kommentarerna. Vill se vad ni tycker! Puss

Vår väder

Canon EOS 20D + 16-33 mm

Dragit ut 2 tänder idag, pirrigt! Men det gick ju bra. Nu blir det träning på Lagnö. Puss

21/3

Kommit hem från skolan vid 13.00. Redigerade lite bilder. Som den här, tog den igår på mitt gammla halsband som jag gjorde när jag var lite. Snart träning. Puss

20 mars outfit

tröja; JC / byxor; JC / armband; snö

Kommit hem efter skolan och bara tog det lungt, tog bilder på min outfit. På fredag/lördag ta masor med coola bilder. Suprise! ni får se. Puss

Tips - bloglovin' i menyn

Många har en liten bild i menyn där det står "bloglovin'" jag gjorde min i Pages. Finns också färdiga bilder/texer som man kan ha som bildlänk i menyn som man klickar på bilden kommer man till sin egna bloglovin' sida där olika kan följa dig eller kan du följa andra!

1. Börja med att gå in på google.com. Sök på bloglovin' och sedan välj en bild som passar dig. Du kan också göra en själv i något word program.

2. Välj en bild och sedan lägger du den på skrivbordet.
3. Kopiera koden <a href="HÄR SKRIVER DU VARS BILDEN SKA LÄNKAS" target="_blank"><img src="HÄR KLISTRAR DU IN BILDENS URL/LÄNK"</a> och lägg in den någon stans i kodmallen där du vill ha den. Spara!
4. Ladda upp bilden du valde i google. Funkar lika dant som när du ska lägga in din header. Storleken kan variera mellan 100-300 är vanligast. Jag brukar välja 200 eller 100 det bror på hur stor bilden är. Kopiera bildkoden sedan till bilden du ska i menyn och lägg in den i koden du klistrade in i kodmallen. Du ser precis vart du ska lägga bildkoden i "koden" du la in tidigare. Spara!
5. Gå in på din bloglovin' där det går att trycka "följ bloggen" på din "egna". Kopiera den adressen och lägg in den i koden du la in i "kodmallen". Spara!
Kanske lite otydligt men men.. Skriv en kommentar om du behöver hälp. Puss

Planerar tidigt

Just nu funderar jag hur min framtid ska se ut..
Kanske blir det att jag jobbar med djur, hälst hundar isåfall. Men hälst vill jag bli fotograf. Men då behöver man mer insperation, vet inte om jag har det? Jag kanske kan fotografera djur och samtidigt kan jag kan ta med min hund som jag säkert har då. Eller så fotograferar jag bröllop, bebisar/barn det är ju många som gör det vid 17-30 års åldern. Läser oftast sånna bloggar. Eller växter ch sånt.
Igår fotograferade jag lite jord, men igentligen. Man kommer inte så långt att fotografera jord. Såklart kan det bli fina bilder men nu måste jag börja att inspereras!

Har beställt av min mamma en fotokurs gratis till sommaren. Finns så otroligt mycket att fotografera, men har inte kommit på allt. När jag inte vet hur eller vilka bilder jag ska ta så tar jag med kameran och går en promenad och kollar runt lite och det är då man får en häftig bild. Redigerade den i Gimp 2.6
Tog ganska många gräs bilder. Gick en lång promenad. Blev ganska redigerad för bilden blev mörk. Gimp funkar ungäfär som Photoshop fasst ett gratis program, rekomenderar!

Jag använder min mammas kamera (Canon EOS 20D + 16-33 mm) och ska köpa en kamera till sommaren. Jag tror det blir en Canon. Längtar! PussFly

Canon EOS 20D  + 16-33 mm

Dålig kvaleté på bilderna. Dåligt väder!

Färg och nytt!


Nytt och frächt här!

Fixade en tidigare design igår men blev inte nöjd. Den här blev bättre och mer ljus. Ändrat lite i menyn och har fixat bloglovin'. Följ mig gärna! Gör också bloglovin' byten så skicka bara en kommentar eller mejla olivianimbratt@hotmail.com. Puss

Grattis!

Grattis mamma!

Havet

Canon EOS 20D

Tips - före & efter

redigerat med Gimp 2.6 och tagen av Canon EOS 20D (jag)

Imorgon blir det att åka till mölnvik och träffa Elias, Nova & Oliver, vet inte vad vi ska göra!

Red flowers

Canon EOS 20D

15/3-2012

Kattvakt

Kattvakt till Megis!
En vecka tillsammans med lilla Meg!

Hon har mäst velat vara för sig själv och inte velat vara så social men igår kom hon helt plötsligt upp i min säng och ville att jag skulle klia henne, myysigt! Visst är hon söt? hon ville inte vara still direkt. Puss

12 mars outfit

Kofta; H&M // T-shirt; Kappahl // Byxor; H&M
Dagens outfit!

Nu ska jag softa i soffan! mys!!

Fotografering - med Nova

Fotograf; Olivia Blomqvist Nimbratt [jag]  Modell; Nova Arefjärd
Fotostund med Nova!

Några av dem bilderna som vi tog idag! Vill du komma till hennes blogg? klicka häär

Tips - Redigering i Gimp 2.6

Tänkte visa hur man gör i gimp. Riktigt roligt!

Resultatet;


Veckans händelser

Romme Alpin 2012
Skidåkning med skolan!

För första gången med skolan åkte vi till Romme, åkte i några timmar och sen var det dags att åka hem! Riktig lyckad dag som var i torsdags för 3 dagar sedan. Hade inte åkt skidor på 3 år ungäfär så det var riktigt kul. Åkte med bästaste Nova.
Lagnö läger 2012
Gymnastik läger för Fyren!

Nyss kom jag hem från ett riktigt roligt och lyckat läger. Går ju som sagt på gymnastik och älskar det! Vi tränade och lekte massor med lekar. Kollade så klart på melodifestivalen i hallen med stor duk som hemma tv. Love'it! Ni undrar säkert varför jag har mjöl på många utav bilderna i kollaget, mjölleken! Puss

Barr

Canon EOS 20D
Kom hem från romme igår, roligt med skidor!

Romme Alpin

Tidinställt inlägg

Nus sitter jag nog på bussen mot Romme Aplin och ska åka skidor med Nova. Kommer hem cirka 19.00. Puss

Sjunde mars

Canon EOS 20D
Tagga ROMME IMORGON! Puss

Ta bort rss ikonen

Jag har alltid undrat hur man tar bort rss ikonen -  Men sedan fick jag reda på det via en designsida. Det är det änklaste som finns i "webbdesign världen".
______________________________________________________________________________________________
1. Börja med att gå in på dina kodmallar och sedan leta upp koden <div class="subside"> och sedan under raderar du koden <a href="index.rss" title="RSS"><img src="http://static.blogg.se/img/rss.gif" border="0" alt="RSS 2.0" /></a> och under ska det vara kvar 3 </div>. Gör det på dem andra sidorna kategorisidan & arkivsidan osv. Sen är det klart!
______________________________________________________________________________________________
Jätte enkelt! Kommentera för mer hjälp eller mejla olivianimbratt@hotmail.com. Puss

<a href="index.rss" title="RSS"><img src="http://static.blogg.se/img/rss.gif" border="0" alt="RSS 2.0" /></a>

Godmorgon

Canon EOS 20D
Sportlovet slut!

Nu har sportlovet slutat och nu är det skola igen, tyvärr! Men snart drar jag till Romme Alpin och tar många mobil bilder. Är i skolan och funderar på nya webbdesigner. Har ni några tips? Kommentera. Puss

5 mars outfit

Linne; Hollister california // Jeans; JC // Camera; Canon EOS 20D
Några av mina nya fynd!


Femte mars

Foto; Olivia Blomqvist Nimbratt [jag]
Frosst på gräset!

Tips - slideshow i headern

Eftersom många hade frågat hur man gör ett bildspel i headern så tänkte jag visa!

1. Börja med att gå in på dina kodmallar och lägger in den här koden någon stans mellan <head> och </head> jag brukar lägga in den i slutet av </head> så att jag vet vad jag har den.
_______________________________________________________________________________________________
2. Sedan lägger du in den här koden mellan <div id="wrapper"> och <div id="header">. Du kan ha så många bilder du vill i ditt bildspel, bara att den sista bilden du lägger in inte har denna ; i slutet. Alltså sista bilden ska inte ha en sån här ; bakom sig. Du lägger bara till en kod för mer bilder än tre.
_______________________________________________________________________________________________
3. Sen är det bara att ta bort headern i stilmallen och sedan ändra höjden så att det ser så bra ut som möjligt.
_______________________________________________________________________________________________
4. Du ska ju ha bilder i ditt bildspel! Ladda upp dina bilder som vanligt, men det gäller att du har samma storlek på bilderna så att det inte hackar i spelet. Sedan kopierar du bildkoden och lägger in den i kodmallen (koden som du la in) och så stor det i stort sätt som du ska göra.
_______________________________________________________________________________________________
5. Och spara! Gick det bra? mejla eller kommentare för mer hjälp olivianimbratt@hotmail.com. Puss

Röda tulpaner

Bilderna blir suddiga på blogg.se.. sur!
Canon EOS 20D

Mot Örebro

Gammal arkiv bild
Sitter i bilen och fixar med blogg & läxan

Idag klev jag upp och fixade mig och sen åkte jag till Bamsegympan (jag är tränare) och sen åkte vi, till Örebro. Kommer hem imorgon så jag hinner med träningen som tur är! Är grymp sugen på dubbelvolt. PussVinnare - Julia Hill

Vinnare - månadens blogg Julia Hill (klicka på bilden)
Nu har jag valt!

Jag valde hennes blogg för hon tar fina bilder, bra uppdatering, fin design osv. Lägger in länken i menyn så fort som möjligt!
______________________________________________________________________________________
Vinnare nummer 1.
Vinnare nummer 2.
Vinnare nummer 3.
Vinnare nummer 4.
Jätte fina bloggar alla tre. Grattis!


Tips- antalet inlägg i menyn

Världens änklaste webbhjälp!
När man skaffar en blogg brukar antalet inlägg i menyn vara runt 20, man kan se det genom att kolla i ens kodmallar och leta upp koden <tag:recentlist limit="20">. Nyss ändrade jag till 10 för det blev för mycket i menyn annars hos mig. Man kan ändra till fler antal inlägg eller tvärt om, genom att höja siffran kommer det fler inlägg i menyn och sen tvärt om. Händer det inget? kommentera så försöker jag hjälpa er så gott jag kan!
__________________________________________________________________________________________
Före och efter;
__________________________________________________________________________________________