>

Frost

Frost är det nog vackraste som finns att ta kort på... Tog kort idag efter skolan. Fick också ett bra ljus bakom. Jag har ju inte bloggat nu på ett tag men har fixat lite med min design.. Vad tycks? Kommentera... Imorgon har jag som vanligt träning och sen går jag ch lägger mig. Åh en sån kul sak!! Emelie frågade om jag ville bli bamse tränare. Alltså gymnastik tränare för 4-5 åringar. Såklart tackade jag ja till det! Första träningen börjar på lördag. Man får ju lite betalt också hehe men det ska bli kul att bli tränare. Och så får man såna snygga Vsg tights. Kommentera vad ni tycker om bilderna!

Månadens 2012


Vill du bli vinnaren av Månadensblogg 2012? Kommentera "Jag är med".. Jag väljer ut den som har en aktiv blogg. Gör inlägg och inte tar bloggpauser. Och somsagt jag väljer inte ut min "bästa vän" bara för att jag tycker om henne. Rösta nu!! Du kommer synas i min meny. Klick och kommentera!

Sunday

Today it´s sunday.. Ja idag är det söndag. Jag har fixat och trixat med den nya designen. Jag tror att allt blir klart på tistag. Jag vet... jag sa att den skulle upp igår kväll. Men om den ska bli bra måste man lägga ner mycket arbete. Har inte kommit in i Photoshops redigering och inklippnings grejer så Mami fick hjälpa mig lite. Jag vill inte avslöja för mycket med den är ganska enkel. Inte med mycket färg, mest grått eller vitt. Idag innan träningen gick jag och Mamma till Cornelia och sen gick jag direkt till träningen. Hände inte så mycket mer än att jag fixade med Photoshop och sånt dära. Såsade hela dagen kan man säga. Tränade sten hårt. Syrka och mjukhets test. Puss

Photoshop

Gör min nya design i Photoshop... Jag börjar med att klippa ut bilden jag vill ha och sedan lägger in den på en vit bakgrund. Och sedan klipper  in den andra bilden jag vill ha. Jag har bestämt att jag ska ha en ren blogg. Inte för mycket grejer. Asså en bakgrund med mönster och en jobbig header eller bildspel. Gillade inte det sist jag hade det. Men det kan vara snyggt på vissa. Men jag orkar inte med det.. Sitter och redigerar min nya design på mammas Photoshop. Den ska nog bli bra. Tror den kommer upp ikväll om allt går rätt. Jag ska ändra nästan allt på bloggen om jag hinner.. Nu ska jag köka tacos med la familla. Kör wordfeud med Nova, Kristin.. Jag vinner..
Puss

Godmorgon Katten


Sitter och myser med min bästa katt i soffan...
Men hon vill mäst busa. Just nu sitter jag och kollar på Junior mesterchef. Ganska bra faktiskt. Snart åker jag hem till Mamma, hon har varit på begravning i Skåne. Inte kul med begravning. Gick ut en sväng och tog några bilder och sen in. Känner mig inte på topp idag. Har ju slöat i soffan hela dagen. Igår hade vi fredags träning. Lite fristående och sånt.

Detaljer

Inlägget döpte jag till "Detaljer" för... jag tar ju många när bilder med många detaljer. Som bilderna jag tog med blommorna. Jag tryckte nästan kameran i blomman men blev ändå rätt skärpa för att vara en sån dålig kamera. Jo jag vill ha en system kamera... Mamma har ju en satt hon kanske ska köpa en lite mindre så jag kanske (Hoppas) att jag får hennes som hon har nu. Jag tar ju bilder med den men mamma ska gå en kurs med mig "haha" så jag lär mig lite bättre hur den funkar så man kan ta mega fina bilder med den. På lördag ska mamma ta et foto på mig och så självklart ska jag ju ta fina bilder. Men jag tänkte göra en ny helt ny fräsch design. Har en ny på gåmg men ni får väänta. Det är ju så dumt att det är lite murkt när jag kommer hem efter skolan, det blir ju så dåliga bilder då. Så det kommer ju bli helt klart finare bilder på lördag/söndag. Nu för kanske en vecka sen anmälde jag och Frida oss till Stardogs Ungdomsläger 2012. Jag ska ju självklart gå med bästast Nike. Frida ska ta med finaste Eddie. Nej nu måste jag såva. Puss

Jag vet det kommer..

Ska fixa ny design jag vet.. Är så trött på min gammla (nya). Jag har inte haft den som jag har nu så länge men är trött på den. Idag har jag och Nova åkt pulka och skjärt lapp^.. Ganska kul. Träffade på några kaxiga killar som vi kasstade snöbollar på. Hahah dem jagade oss men vi var snabbare. Dem var ungäfär 16 år. Nova blev så rädd så hpn sprang och gömde sig bakaom ett hus. Men jag fortsatte att kassta snöbollar. Nu ska jag lägga mig och läsa SO-läxan så jag kan den tills imorgon! Puss

Canon eos 20DCanon eos 20D..
Lånade mammas kamera. Jag kommer kanske få den får jag hoppas för hon ska köpa en ny. Jag hittade bilderna i mammas kamera förutom den sista. Det var därför den var så mörk.  Jag lägger ju alldrig in bilder på mig så tänkte göra det nu. Jag vill ju inte vara för ego hahha. Nu kommer bloggar jag läser;
Wilma & Sanna
Linnea Wiklund
Rebecka
David Andreasson
Olivia Sandin Pekka
Och säkert några fler! Kolla gärna på dem, dem är jätte duktiga bloggare och fotografer!
Puss

- 1°

Jätte kallt ute.. Imorse var det svin kallt heheh det var ändå bara 0-1 -°. Har precis gjort ett matteprov, det var jätte enkelt fram till u.p 12. Jag tror jag klarade mig ganska bra men vi får se! Idag har jag träning med bästaste Fyren. NU ska jag gå in och ha svenska. Snart kommer ett bloggtips!
Puss Olivia!

Vatten


2 misslyckade vatten bilder som jag tog imorse.. Jag var tvungen att få efekten så jag satte på blixt.. Blev väl okej. Har varit på ett konstigt afghanistan museeum. Man fick se lite hur dem levde bland.a. Det är ju värsta stormen ut? vad r det som händer! Kollade ena sekunden bort och sen kollade jag tillbaka så fipps så var det stora snöflingor framför ögonen. Vi vill ju att det ska vara sommar!. Imorgonhar jag matte prov. Jag känner att jag kan det mästa så det ska nog gå bra. Puss

Lördag 21 Januari


Idag har jag tagit massor med bilder. Bland annat på blommor, träd, knoppar, gräs, katten, små grenar, barr osv. Men ni får dem som jag älskade. Bild 1. Gick ut i skogen vid kvarndammen, hittade en fin frostig gren att ta kort på. Jätte bra bild tycker jag själv! Bild 2. Elsa. Som somnade på sin fot. Det var som hon bara väntade att bli fotad. Eller som jag kallar henne "Älska", Hon ska ju få kattungar. Hon berättade det för mig igårkväll hah.

Runda hörn med CSS

Runda hörn på bloggen kan man skapa antingen med hjälp av bilder, eller så använder man sig av CSS.

Det absolut lättaste sättet är att använda sig av CSS, för då sköts allt med kod, istället för att man måste skapa olika typer av bilder.

Så här kan ett exempel se ut:

Den här rutan har runda hörn, men du kan bara se det om du har en nyare version av webbläsare.

Dock så finns det lite begränsningar i det hela och det är att man måste ha en nyare version av webbläsare för att det ska synas. Har man t ex en äldre version av Internet Explorer så funkar det inte, men förhoppningsvis så uppdaterar folk sina webbläsare med tiden, så då kan man ju använda sig av detta.

Så här gör man:

1. Kopiera koden nedanför:

-webkit-border-radius: 15px; /* Saf3-4, iOS 1-3.2, Android <e;1.6 */
-moz-border-radius: 15px; /* FF1-3.6 */
border-radius: 15px; /* Opera 10.5, IE9, Saf5, Chrome, FF4, iOS 4, Android 2.1+
*/

 

2. Lägg in koden i din stilmall, i det element som du vill ska ha rundade hörn.
Om du vill att din wrapper ska ha runda hörn, då lägger du in koden i stilmallen där du har koden för wrapper.


Om du vill göra själva böjen i hörnet mindre eller större, då ändrar du värdet som i exemplet är 15px.

Svårare än så är det inte.

Lycka till!

Dock så går det inte om man har en header-bildspel. Kanske kan gå. Pröva dig fram!
Facebook-gilla knapp!

Hej bloggen!
Tänkte görja med min första så kallad webbdesignhjälp. Så börjar med en Facebookgilla knapp. Många har ju facebook så det är ganska populärt att ha en sån så jag börjar att förklara.
1. Gå in på dina kodmallar
2. Kopiera koden;
<script src="http://connect.facebook.net/sv_SE/all.js#xfbml=1"></script><fb:like href="din bloggadress här/${EntryPermaLink}" font="verdana" show_faces="false"></fb:like>
3. Då ska du leta upp <div class=”entrymeta”> och lägga in koden en rad under den kodraden.
4. I koden står det DIN BLOGG ADRESS HÄR. Och där ska du lägga in DIN blogg adress. Utan http://. Alltså du ska lägga in DIN blogg adress imellan de tecknen "gymnastiikollii.blogg.se"

5. Om du vill att det ska vara ett annat typsnitt på texten på knappen, så ändrar du det där det står font=”verdana”. Du kan välja mellan dessa typsnitt: arial, lucida grande, segoe ui, tahoma, trebuchet ms och verdana.
6. Nu ska du SPARA kodmallen. Nu kommer gilla-knappen vara under varje inlägg.
Hoppas ni förstår. Annars kommentera så kanske jag kan hjälpa dig. Lägg gärna in din mejladress.Så kommer gilla knappn se ut! Före& Efter

Hej bloggen!
Sitter nu och redigerar foton och försöker fixa den jävla bild-spels headern. Men det cpar sig!! Jo men ni får leva nu med den "fula" headern. Jaja idag har jag varit i skolan och haft matte, so, sv, franska och studietid. Där efter åkte jag 474-an och sen när jag klev av gick jag in i skogen och tog massor med bilder! Asså dem blev inte så bra. Dem ville inte bli skarpa. Aja ni får se "Före" och "Efter"..
PussPuss!

God natt!

Hej bloggen!
Nu är jag jötte trätt så tänkte gå och lägga mig. Har inget annat för mig än att bogga. Som ni ser så har jag fixat en ny desgn. Den är gjord av mig men det är bara att kommentera om ni vill att jag ska ha den gammla eller en ny. Jag tyckte den blev snygg och var ganska enkel som header. Får ju lite insperation från andra. På Linnéas blogg vann jag månadens blogg! Är jätte glad. Jag vann det för att jag är en "aktiv" bloggare hahah. Jo men det kan jag ju vara, asså att jag bloggar ofta och inte tar några blogg pauser. Jag har varit i skolan idag som vanligt. Linnie, Nova, Amanda och jag gick ner till konsum för Nova skulle handla ngt. Fotade lite på vägen men det är svårt att få fokus med kameran när det är vitt ute "allt". Men det blev en bild iaf!. Blev inte så jätte bra men. Ni får kanske flev bilder imorrn. Jag har ju gympa träning som vanligt "onsdag". Jag har förstört våran header på ziingogirls.blogg.se bloggen. Bad Emie att fixa det hahah. Juste ziingogirls bloggen ska fixa en design till Emilia, Frida och Elin, det är bara att mejla oss på zingo_brudar@hotmail.com
Puss!

Heldag med Nova!

Hej bloggen!
Nu sitter jag och Nova och skypar med Anton och ngr andra. Vi har hafft jätte kul jag och Nova tillsammans idag. Gjort värsta gorme lunchen. Hoppas det är bra med er och ha en fortsatt trevlig da hahah :) Puss alla läsare!

Full dag!

Hej bloggen!
Idag har det varit fullt upP! Jag och Nova har åkt skridskor, badat och hafft kul med ett spel som heter "Ryktet går" med Emie. Vi hade skit kul allihopa! Får göras om. Den som vann var ju Nova... Men nu ska jag åka och träna på Norra Lagnö hallen med min gympa grupp. Ska nog göra sucka och allt det dära. Hoppas ni mår bra Puss!

Sugen på choklad!


Trött efter skolan

Hej bloggen!
Nu ska jag snart gå och lägga mig är jätte trött. Men jag gör ett snabbt bildinlägg. Om det är ok? 

Zingo Mys!

Hej bloggen!
Idag har det varit fullt upp har inte kunnat blogga på länge men äntligen måste jag säga!.. Gå in på Ziingogirls bloggen "Klick<---" Men jag och Emie åkte till Linnie ochsåklart Amie också dåra men. Vi hade det super. Ja gå in på bloggen så får ni veta mer!
Nu bilder som jag har tagit!
Kommentera?

Rösta 2012

Vill du vara med i måndaens blogg? Rösta<-----> genom att kommentera!

60-tals dagen!

Hej!
Sitter och tränar på nya ackord som behövs till 60-talsdan som är snart. Men det som sitter i huvet är A, C, G och D. Men har precis börjat med Gitarr satt. Outfiten på 60-talsdagen kommer då. Ni får väänta!
Puss :)<3

The snow is back!

Hej!
Som ni har märkt så har jag ändrat mitt header/bildspel. Dem bilderna som jag har tagit med är min mobil. Det blir ju hyffsat bilder och ganska fin kvaleté tycker jag! Den första bilden "Stockholms" är tagen igår när vi var på väg till fotografiska. Nu börjar jag tycka det är kul att ta bilder. Sen när Nike kommer så får jag ta en fin bild så kommer hon självklart in i header/bildspelet. Vad tycks?
:D

Photos ©


Photo by Olivia Blomqvist Nimbratt

Hemma gjort glass!

Hej alla söta!

Har fixat sorbet med min blåa glass maskin som jag fick i julklapp. Den var jätte bra. Bara lägga i lite juice bär och sen är det klart. Har busat med Elsa. Det ska vara en maskin och ett lock men det var då jag skulle hälla i glassen!

Puss
__________________________________________________________________________________________

Den var god!


Läser lite :-)

Hej alla bloggläsare!

Nu sitter jag och läser bloggar. Vissa är bra och andra inte, men dem flesta är bra! Bloggar direkt från mobilen för min data laddare är hos Mami. Men som alla vet så är det 2012 och inte 2011, haha kul. Men nu kommer bloggar jag kollade på idag; Annas, Cornelias, Emies, Ida B och några fler. Men nu spelar jag Wordfeud så adda mig jag heter Nike&aJag;Jag. Men nu kommer bilder!Jag när jag var liten! Hahha

Blogg hjälp?

Mejla mig på "oliviasblogghjalp@hotmail.com" och adda mig på Wordfeud jag heter Nike&Olivia!

Utrustning


Canon EOS 20D
Använder mig av en Canon EOS 20D som är mammas men är som min!


Använder mig också av en systemkamera som finns hemma hos pappa, också en Canon!

Sickla och styrketräning :)

Hej!

Nu har jag kommit hem från att ha Shoppat i Sickla fasst det blev inte att jag handlade ngt :( Jag fick ju massor med presentkort på JC & H&M bla. Men det fanns ju ingeeet värkligen. Så det blev bara att jag och Papi åt shushi, och sen gick vi och letade lite till men inget fanns som jag ville ha. Jag har ju fått en glassmaskin i julklapp så ska väl pröva den igen. Pappa gjorde gräddgass med "after eight" jätte gått! Men ska väl pröva sorbet den här gången!.

Nu gör jag lite syrka. Armhövningar, situpps.... och massor som jag inte vet vad det heter :SBild tagen igår :) <33

Puss

Bild spel :-D

Hej bloggen! Nu har jag fixat mitt underbara header spel. Hoppas ni gillar den? Men nu kommer dagens bilder. Jag har badat och varit hemma mest idag. Puss